Πώς θα διαρκεί το άρωμά σου περισσότερο

Υπάρχουν κάποια χρήσιμα tips που βοηθούν το δέρμα να αιχμαλωτίσει το άρωμα και επιμηκύνουν τη διάρκεια ζωής του για να σε συνοδεύει η μυρωδιά του από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Τι κι αν ψεκάζεσαι επίμονα σε διάφορα σημεία; Τι κι αν το ανανεώνεις αρκετές φορές μέσα στην ημέρα; Το άρωμα συνεχίζει να χάνει τη μυρωδιά του τόσο εύκολα, που απορείς αν έκανες τελικά λάθος επιλογή. Αν επέλεξες ένα μπουκαλάκι κακής ποιότητας. Κι όμως, κατά 99,99999% δεν φταίει αυτό, αλλά ο τρόπος που εσύ του συμπεριφέρεσαι.

Από τον τρόπο εφαρμογής μέχρι εκείνον της αποθήκευσης, πολλά πράγματα μπορεί να πάνε λάθος και το άρωμα να χάσει την ανθεκτικότητά του και τη διάρκεια ζωής του στην επιδερμίδα. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να δώσεις λίγη προσοχή στα ακόλουθα tips, που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα: να μυρίζεις όμορφα από το πρώι μέχρι το βράδυ.

5 tips για να διαρκεί το άρωμα περισσότερο

 Οι περισσότεροι από εμάς ψεκαζόμαστε με άρωμα λίγο πριν βγούμε από την πόρτα του σπιτιού μας αλλά αυτό είναι λάθος. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η καλύτερη στιγμή για να ψεκάσεις το άρωμα στο δέρμα σου είναι αμέσως μετά το ντους. Το ντους ανοίγει τους πόρους του δέρματος και έτσι το βοηθάει να εισχωρήσει καλύτερα. 

Μην χρησιμοποιείς αφρόλουτρα και σαπούνια με έντονο άρωμα

Απόφυγε στο ντους αφρόλουτρα και σαπούνια που έχουν βαρύ άρωμα και προτίμησε ουδέτερες, φυσικές μυρωδιές που δεν θα σκεπάσουν στη συνέχεια το άρωμά σου.

Φρόντισε το δέρμα σου να είναι καλά ενυδατωμένο.

Έχεις ακούσει από πολλές οτι φταίει η επιδερμίδα τους  που το άρωμα δεν κρατάει πάνω τους  και αυτό έχει κάποια βάση.  Αν έχεις λιπαρό δέρμα είσαι από τις τυχερές, καθώς το άρωμα σου θα διαρκέσει περισσότερο. Αν όμως το δέρμα σου είναι ξηρό θα πρέπει να ενυδατώσεις την επιδερμίδα σου. Ιδανικά  χρησιμοποίησε λοσιόν από την ίδια σειρά με εκείνη του αρώματος σου ώστε να ενισχυθεί η ένταση του. Διαφορετικά οποιαδήποτε άλλη άοσμη λοσιον θα κάνει τη δουλειά που θέλεις.

Η ξηρότητα είναι μεγάλος εχθρός των αρωμάτων και η ενυδάτωση ο καλύτερος σύμμαχός τους. Φρόντισε λοιπόν μετά το μπάνιο να ενυδατώνεις καλά το δέρμα με μία κρέμα με ουδέτερο ή καθόλου άρωμα.

Ψέκασε σωστά τα σωστά σημεία

Δεν χρειάζεται να ψεκάζεσαι ολόκληρος, ούτε να επιμένεις με δύο-τρία ψεκάσματα στο ίδιο σημείο.  Ο σωστός έχει ως εξής: Κράτησε μία απόσταση 20 με 30 εκατοστών όταν ψεκάζεις το άρωμα. Ψέκασε τα σημεία που το αίμα θερμαίνει το δέρμα, όπως είναι εκείνο στο χέρι που μετράς τον σφυγμό και δίπλα στην τραχεία, όπως επίσης πίσω από τα αυτιά και στους αγκώνες στο εσωτερικό των καρπών των χεριών και πίσω από τα γόνατα.Για να τονώσεις ακόμα περισσότερο τη διάρκεια του αρώματος, μπορείς να ψεκάσεις τη χτένα και να φρεσκάρεις τα μαλλιά. Μη ξεχνάς: αυτό που ενεργοποιεί το άρωμα είναι η θερμότητα. 

Μην τρίβεις τις περιοχές που αρωμάτισες

Αυτό είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη. Όταν για παράδειγμα τρίβεις τον έναν καρπό με τον άλλον, αυτό που ουσιαστικά καταφέρνεις είναι να ερεθίζεις το δέρμα και να καταστρέφεις την ικανότητά του να παγιδεύσει το άρωμα. Επιτρεπτές είναι μόνο οι απαλές, ταμποναριστές κινήσεις μεταξύ των δύο σημείων.  Το τρίψιμο του αρώματος διασπά τα μόρια του αρώματος, μειώνοντας τη μυρωδιά του και συνεπώς τη διάρκειά του.

Δώσε προσοχή στην αποθήκευσή του

Αν θέλεις να κρατήσεις την μυρωδιά του αρώματος δυνατή και για περισσότερο καιρό, θα πρέπει να φροντίσεις το μπουκαλάκι να είναι καλά κλεισμένο και να βρίσκεται σε ξηρό και δροσερό μέρος. Μην το αποθηκεύεις στο μπάνιο ή σε άλλα υγρά, ζεστά μέρη. Η θερμότητα, το φως και η υγρασία θα καταστρέψουν το άρωμα και θα μειώσουν την ποιότητά του. Το κατάλληλο μέρος για το φυλάξεις είναι είτε στην κρεβατοκάμαρα είτε σε ένα άλλο σημείο του σπιτιού που η θερμοκρασία είναι πάνω κάτω σταθερή.